Cigale
Nederlandse tekst
Texte Français
Logo Le Repos Des Cigales
Grote afbeelding Dorp

Het dorp

Onze gastvrije en comfortabele woning ligt op de heuvels van Thézac, een sympathiek gehucht op 50 km van de bekende (wijn)stad Cahors.

Op een boogscheut (4km) vindt u het dorpje Tournon d'Agenais met zijn middeleeuwse bastide, kleine winkels en restaurants.

Thézac telt ongeveer 150 inwoners. In de piepkleine dorpskern ligt een een prachtig gerestaureerde kerk en een mooi gemeentehuis met feestzaal. De wandelaars en pelgrims die de route naar Santiago de Compostella volgen kunnen zich hier even verpozen.

Thézac en omgeving hebben een oppervlakte van amper 11,5 km2. Hier kent iedereen elkaar ; dat vertaalt zich in de vriendelijkheid en gastvrijheid van de bewoners en het lijkt wel of de tijd hier op sommige plaatsen is blijven stilstaan ...

Gedurende een deel van de dag en vooral 's avonds hoort men de natuur en de dieren spreken : krekels, diverse vogelsoorten, kikkers, herten, ... men waant zich in een echt natuurreservaat!

De duizenden sterren aan de hemel verkondigen dat de lucht op deze plek zuiver is , want er is geen industrie te bespeuren binnen een straal van 150 km.

Laat u meeslepen door de rust en de stilte, ontstress in een oase van ongerepte natuur. .....

Thézac