Cigale
Nederlandse tekst
Texte Français
Logo Le Repos Des Cigales
Grote afbeelding gastronomie

Gastronomie

Eenden- en ganzenbereidingen als « foie gras », « magret » en « confit de canard », pruimen (pruneaux d'Agen) , diverse notenbereidingen als notentaart, notenlikeur, .... en truffels . Ziehier een greep uit de typische streekproducten .

In de nabije omgeving vindt u enkele boerderijen die hun regionale producten op een ambachtelijke manier weten aan te bieden.

Thézac is omringd door honderden hectaren wijngaarden ; de lokale wijnboer laat hier graag zijn streekwijnen « Vin de Pays » (zowel rood, wit als rosé) degusteren.

De rode Cahors-wijn is bekend om zijn speciale structuur (en wordt reeds door de Fransen geapprecieerd sedert de middeleeuwen).

De lokale restaurants (waarvan enkele binnen een straal van 5km rond de woning ) serveren de streekspecialiteiten aan betaalbare prijzen.

Niet te missen : een bezoek aan de gezellige markt van Monsempron-Libos ( donderdagmorgen) en de markt van Montaigu de Quercy (zaterdagmorgen) op 8 km.

In Tournon d'Agenais (op 4km) vindt u de kleinere winkels (beenhouwer, bakker, kruidenier). De grootwarenhuizen (Leclerc, Lidl ... ) bevinden zich op 9 km in Montayral-Fumel.

Kleine afbeelding gastronomie
Kleine afbeelding gastronomie