Cigale
Nederlandse tekst
Texte Français
Logo Le Repos Des Cigales
Grote afbeelding Streek

De streek

Lot et Garonne (47) behoort tot de departementen van de regio Nouvelle Aquitaine in het Zuidwesten van Frankrijk en wordt omringd door Dordogne, Lot, Tarn-et-Garonne, Gironde, Gers en Landes.

Klimatologisch ligt Lot et Garonne perfect, met een stabiel micro-klimaat en aangename temperaturen vanaf half maart tot half november (20-25°). De zomers zijn er droog en warm (28-35°).

Deze streek wordt ook wel het Toscane en de groene long van Frankrijk genoemd.

Het omliggende platteland, afgewisseld met heuvels en valleien, creëert een gevoel van rust en vrijheid, dankzij de groene ruimtes, wouden en bossen met eikenbomen, hectaren wijngaarden, authentieke streekhoeves en middeleeuwse « bastides » die boven op de heuvels prijken als adelaarsnesten.

Lot et Garonne is nog niet overrompeld door massatoerisme et heeft zijn authentiek karakter weten te bewaren. De natuur is er rijk en gevarieerd met veel bezienswaardigheden en culinaire versnaperingen.

Of je nu sportief bent, culinair liefhebber en/of houdt van ruste en stilte, de streek biedt alles om te verleiden:
Een brede waaier aan mooie wandelingen te voet of met de mountainbike, paardrijden, uitstappen naar de middeleeuwse bastides en kastelen , degustatie van « foie gras » en lekkere streekwijnen .... of heerlijk relaxen rond het zwembad met zicht op het domein en de omliggende heuvels.

Kleine afbeelding streek
Kleine afbeelding streek